سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم پلیس هرمزگان از کشف هروئین در چند بسته‌ شیرخشک‌‌‌ خبر داد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چرا مردم از فست فود اجتناب می‌کنند؟

  • کد خبر: ۱۰۰۷۸۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۰
چرا مردم از فست فود اجتناب می‌کنند؟
پژوهشگران می‌گویند: علت دوری مردم از فست فود، ناسالم بودن آن نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخلاف تصور، اجتناب از مصرف فست فود به دلیل ناسالم بودن آن نیست؛ بلکه عواملی مثل حس گناه در این مسئله دخیل هستند؛ البته این نتیجه به معیار‌ها و شرایط متعددی وابسته است. از هر سه آمریکایی، روزانه یک نفر فست فود مصرف می‌کند. این میزان مصرف مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. براساس پژوهش‌های متعدد، فست فود برای سلامت افراد مناسب نیست و یکی از پیامد‌های آن همه گیری چاقی است که بین آمریکایی‌ها افزایش یافته است. براساس پژوهشی جدید، دلیل دوری مردم از فست فود ناسالم بودن آن نیست؛ بلکه اغلب به دلیل احساس گناه از فست فود دوری می‌کنند.

پژوهشگران در پژوهش جدید، روی بیش از ۳۰۰ شرکت کننده معیار‌های مهمی را شناسایی کردند که باعث می‌شوند افراد خود را مصرف کننده منظم یا نامنظم فست فود بدانند. کیوون لی، مؤلف ارشد و پژوهشگر مدیریت مهمان از دانشگاه ایالتی کنت در اوهایو، دراین باره می‌گوید: بر اساس شکافی پژوهشی، دلیل مصرف نکردن فست فود تا اندازه‌ای ناشناخته است؛ اما فرضیه‌های روایتی نشان می‌دهند کیفیت پایین موادغذایی فست فود می‌تواند عاملی برای مصرف نکردن آن باشد.

با اینکه کیفیت موادغذایی یکی از معیار‌های اصلی ذهن مردم درباره فست فود است، تنها ملاک ارزیابی آن‌ها نیست. در پژوهش جدید، از شرکت کنندگان خواسته شد مجموعه‌ای از بخش‌های فست فود را بر اساس معیار‌هایی مثل ارزش‌های کارکردی (مانند تناسب و ذائقه و آشنایی)، ارزش‌های احساسی (نظیر ذلت) و نیز دلایل دیگر مثل نگرانی برای محیط زیست و حیوانات ارزیابی کنند.

پژوهشگران با استفاده از مجموعه‌ای از تکنیک‌های آماری برای موازنه و تفسیر داده‌های خام به دو معیار مهم رسیدند که مصرف کنندگان غیرمنظم فست فود را شناسایی می‌کنند. اولین معیار تمایل به مصرف فست فود در موقعیت‌های تصادفی و خارج از کنترل مثل کمبود وقت، سفر، اتمام غذای خارج از خانه یا زمان‌های استرس بود. در مقابل، افرادی که به صورت داوطلبانه فست فود می‌خورند، معمولا به شکل تصادفی این کار را انجام نمی‌دهند.

دومین پرسشی که درباره مصرف کنندگان غیرمنظم مطرح می‌شود، این است که چرا زمان‌های دیگر فست فود نمی‌خورند؟ براساس پژوهش، مانع بازدارنده آن‌ها احساس گناه بود. پژوهشگران می‌گویند: مصرف کنندگان غیرمنظم را می‌توان براساس احساس گناه به مصرف فست فود و رسیدن به حس خوب هنگام مصرف نکردن آن شناسایی کرد. جالب است ناسالم بودن به عنوان مشکل اصلی فست فود و اجتناب از آن محسوب می‌شود؛ درحالی که تأثیر زیادی بر تفکیک مصرف کنندگان منظم و غیرمنظم می‌گذارد.

درنتیجه، اطلاع از کیفیت نامطلوب موادغذایی برای دست کشیدن از عادت مصرف فست فود کافی نیست. پژوهشگران در یافته‌های قبلی هم به این مسئله اشاره کرده بودند. پژوهشگران مقاله جدید افزودند: می‌توان فرض کرد آگاهی از ناسالم بودن فست فود تنها درصورتی به اجتناب از مصرف آن می‌انجامد که با دلایل دیگری مثل حس گناه همراه باشد.

پژوهشگران تأکید کردند که اندازه نمونه بررسی کوچک است؛ درنتیجه نباید آن را به سادگی تعمیم داد. علاوه براین، برای مدیریت کردن پژوهش، تنها دو مورد همبرگر و سوخاری را در پرسش نامه در نظر گرفتند؛ گرچه طراحی پژوهش را می‌توان به مجموعه داده‌های بزرگ و دیگر گروه‌های فست فود تعمیم داد. همچنین، برنامه‌های پیشگیری از چاقی می‌توانند با پیام رسانی حول محور گناه به موفقیت برسند و با تکنیک‌های ترغیب کننده‌ای که باعث ایجاد حس گناه در افراد شود، آن‌ها را از مصرف فست فود بازدارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->